Društvo

Otvoren upis za treću generaciju polaznika škole glume „Drama Studioˮ

Škola glume „Drama Studioˮ u Nišu raspisala je konkurs za treću generaciju polaznika. Polaznici će od 21. januara, kada je planiran početak semestra, imati prilike da prve glumačke korake naprave uz profesionalce, među kojima su: Petar Strugar, Miloš Timotijević, Nina Nešković, Ammar Mešić i Dragana Mićalović.

„Drama studio” je prva škola glume koja na jugoistoku Srbije radi po programu poput Fakulteta dramskih umetnosti, i pored glume, obuhvata stručno-umetničke predmete kao što su: scenski pokret, dikcija, ples, tehnika glasa, scenska akrobatika i druge.

Zainteresovani od pet do 30 godina starosti biće obučavani od strane sedam predavača glume i šest predavača stručno-umetničkih predmeta, među kojima su i glumci niškog, leskovačkog, beogradskog i novosadskog pozorišta: Marko Radojević, Nađa Tomić, Julija Petković, Mariana Aranđelović, Bratislav Ranković i drugi.

Osnivači ovog dramskog studija ističu da veliko interesovanje samo potvrđuje da je Nišu ovakav koncept usavršavanja bio neophodan, te da će polaznici kroz kvalitetan i sadržajan program od iskusnih predavača pokupiti mnogo znanja, a da za to neće morati da odlaze u Beograd.

Dodaju, takođe, da je upis još uvek otvoren na njihovom sajtu www.dramastudio.rs, kao i da je koncept namenjen i onima koji ne žele da se bave glumom, jer će radom kroz različite predmete biti obučeni i za druge poslove i profesije.

Pročitajte i...