Društvo

Niš Week – festival za sve generacije prvi put u ovom gradu

Piše: Jovan Živković

Foto: Canva

Festival Niš Week održaće se prvi put ove godine u Nišu, od 13. do 16. juna. Reč je o festivalu koji je namenjen svim generacijama. Nastupe su za sada potvrdili Sergej Ćetković, Hari Mata Hari i ABBA RING.

Posetioci, prema rečima organizatora, mogu očekivati bogat program preko dana, kako za decu, tako i za starije. Kako su nam rekli iz organizacije, postojaće nekoliko tematskih zona.

Tako će posetioci imati priliku da u street food zoni probaju specijalitete koje će pripremati izlagači, dok će vinskoj zoni moći da probaju razne sorte vina.

Imaćemo i kraft beer zonu, džin zonu, sweet zonu, gde će izlagači predstavljati svoje slatkiše, a tu će biti i zona srpskih nacionalnih proizvoda i fun zona sa luna parkom, rekao je za Pressing Kosta Kostić, član organizacionog tima.

Osim Main Stage zone, na kojoj će nastupati glavni izvođači večeri, postojaće i matine, rok i tehno zona, namenjene ljubiteljima ove vrste muzike.

MOŽDA ĆE VAM SE DOPASTI:

Konstrakta i „Zemlja gruva” za kraj Nišvila

Sem fun zone, zabavu će biti moguće naći i u sportskoj zoni, u kojoj će biti organizovan turnir u basketu 3×3.

Festival spada pod FMB (Food and Beverage) grupu festivala i njegova ideja je, kaže naš sagovornik, da Nišu pruži događaj kakav do sad nije imao i da okupi sve građana Niša na jednom mestu.

Organizaciju festivala preuzela je firma Dragi bravo events, koja iza sebe ima višegodišnje iskustvo u organizaciji ovakvih događaja, a koja je, svakako, najpoznatija po Dragi bravo žurkama.

Mi smo do sada organizovali u Nišu koncerte i masovne žurke i tu se, kroz praćenje tržišta, izrodila ideja za događaj kao što je Niš week. Ovo je događaj koji pokriva široku populaciju, od male dece, do najstarijih, rekao je Kosta.

Uz gorepomenute učesnike, svoje nastupe imaće i Deurina Čajanka, Aćim, El Jazzyra, Shoomadisco i Funkie Dunkie. Ulaznice su u prodaji na svim Ticket Vision prodajnim mestima, kao i putem sajta tickets.rs.

Pročitajte i...