Kultura

Premijera predstave „Patuljci i vile – LETO” stiže na scenu Niškog kulturnog centra

Predstava „Patuljci i vile – LETO” biće izvedena na velikoj sceni Niškog kulturnog centra. Premijera će se održati u sredu, 14. juna, s početkom u 19 časova.

Ova predstava je inspirisana istoimenom knjigom epske fantastike i slovenske mitologije Miloša Petkovića.

Dramatizaciju su uradili Miloš Petković i Petra Nešić, dok režiju potpisuje Miloš Cvetković.

Scenografiju i kostime pripremaju Dragana Breza i Dušan Stanković, dok je koreografiju osmislio Danica Ničić.

Radnja predstave se nadovezuje na događaje iz prethodnog dela, „Patuljci i vile – PROLEĆE”, gde su vila Gaja Brezana i patulj-čarobnjak Barbut Riđobradi spasili Proleće.

Sada se suočavaju s novim izazovom – požarom koji preti Vilinim šumama, i njihova hrabra borba za zaštitu prirode nastavlja se.

U predstavi igraju Stefan Spira Nikolić, Anđela Andrijević, Mirjana Milenković, Nina Aritonović, Igor Ivanovski, Nikola Stančulj, Petra Nešić i Jovana Živanović.

Plesni ansambl Contra Dance studija, u sastavu Anja Tonsa Milovanović, Atina Vasović, Nikita Kostić, Miona Macić, Željko Tasić i Elvin Ramadani, doprinosi celokupnoj atmosferi predstave.

Ulaznice za predstavu mogu se nabaviti od petka, 9. juna, u knjižari Branko Miljković (Bul. Dr Zorana Djindjića 37, preko puta Gradske bolnice) ili na dan premijere u Niškom kulturnom centru (Stanoja Bunuševca bb).

Cena ulaznice iznosi 500 dinara, a takođe je moguće rezervisati karte putem telefona na broj +381 18 538 255.

Pročitajte i...