Muzika

„Asymmetry fest”: Prvi internacionalni metal festival stiže u Niš

Piše: Emilija Andrejević

Foto: pexels.com/Thibault Trillet

Niški metal bend „Lavina” organizovaće prvi internacionalni muzički festival „Asymmetry fest” u subotu, 11. maja u „Oxygen” klubu sa početkom od 20 časova. Među učesnicima naći će se i bendovi iz Novog Sada, Bugarske, Grčke i Severne Makedonije.

Publika će imati priliku da čuje autorske pesme bendova Senshi iz Novog Sada, Conspiracy iz Severne Makedonije, Deadscape iz Bugarske, In.uma iz Grčke, kao i niškog benda Lavina koji je organizator ovog festivala.

MOŽDA ĆE VAM SE DOPASTI:

Arsenal fest poziva mlade talente da zasijaju pored Čole, Kijanu Rivsa i Bijelog dugmeta

Luka Aranđelović, jedan od organizatora, ističe značaj povezivanja sa bendovima iz različitih država i navodi da im je posebno zadovoljstvo da u rodnom gradu ugoste kolege sa kojima su ranije nastupali.

Niš nema previše metal bendova, a ni metal svirki godišnje. Nama bi bio veliki izazov da svaki bend ugostimo na zasebnom koncertu. Kada smo uočili problematiku jasno je bilo da je najpametnije napraviti jedan veći event gde možemo dovesti više bendova. Pored naše želje da dovodimo prijateljske bendove iz inostranstva, u planu je da nastupaju i izvođači (manji ili veći) sa kojima bismo se tek upoznali, rekao je Aranđelović.

Ovi mladi entuzijasti navode da planiraju da se Asymmetry fest tradicionalno održava svake godine sa težnjom da bude što sadržajniji i posećeniji.

Ulaznice su dostupne u Clock Travel agenciji po ceni od 800 dinara, dok će na ulazu koštati 1.000 dinara.

Pročitajte i...