Kultura

Mini Art Fest 2024: Putovanje kroz filmske svetove u Niškom kulturnom centru

Foto: Canva

Piše: Pressing redakcija

Mini Art Fest održaće se od 8. do 11. aprila 2024. godine u Niškom kulturnom centru, predstavljajući izbor filmskih dela koja su privukla pažnju na međunarodnom nivou.

Festival počinje u ponedeljak, 8. aprila, projekcijom filma „Povratak Kazanove“ reditelja Gabriele Salvatores-a. Film prati priču o Kazanovi koji žudi za povratkom u svoj dom u Veneciji nakon godina izgnanstva. Projekcija počinje u 19 časova.

Utorak, 9. aprila, nosi nam „Moje leto sa ajkulom“ reditelja Davide Gentile-a, priču o trinaestogodišnjem Valteru koji luta rimskom obalom nakon smrti oca. Film počinje u isto vreme, u 19 časova.

Sreda, 10. aprila, predstavlja „Mimi – princ tame“ reditelja Brando De Sica-a. Ova drama prati tinejdžera Mimija, siroče sa deformitetom stopala koji upoznaje devojku koja veruje da je potomak grofa Drakule. Projekcija je takođe zakazana za 19 časova.

Festival zatvara „U Šaolinu“ u četvrtak, 11. aprila, dokumentarni film reditelja Hongyun Sun-a koji istražuje život monaha u Šaolinu kroz praksu borilačkih veština u potrazi za budističkim mirom. Projekcija počinje u 19 časova.

Sve projekcije održavaju se u maloj sali Niškog kulturnog centra, a ulaz je besplatan za sve posetioce.

Pročitajte i...