Društvo, Muzika

Arsenal fest – pljusak zvučnih imena i grmljavina muzičkih žanrova

Arsenal fest održava se ove godine od 28. juna do 1. jula u Kragujevcu, i osim toga što traje dan duže nego prethodnih godina, donosi i osveženje u vidu pratećeg programa.

Na samom otvaranju festivala nastupiće Parni valjak, prvi put sa novim frontmenom Igorom Drvenkarom. I to će biti prvo okupljanje benda u Srbiji nakon smrti Akija Rahimovskog. Pored njih, na glavnoj bini nas očekuju Buč Kesidi i slovenački bend Joker Out, a na Gardenu KKN, kao i Gazda Paja i Sajsi MC za ljubitelje rep zvuka.

Clutch, američki gruv rok bend, na Main stage-u 29. juna prvi put će se koncertno predstaviti u Srbiji. Binu će protresti i The Cult, svojim hard-rok zvukom a dolazi nam Vlatko Stefanovski, kao i Let 3 iz Rijeke. Garden stage je treće festivalske večeri rezevisan za Nikolu Vranjkovića, Stereo Bananu, Elemental…
I dok pregledavamo program, već iskusno konstatujemo – trebalo je Elemental na main, da ne bude kao 2022. sa Rundekom, krcato. To je samo možda naš subjektivni dojam i naše jedva čekanje. Javićemo utiske.

Da li će Garden biti tesan za Marka Luisa, Artan Lili i Bojanu Vunturišević 30. juna, odnosno treće festivalske večeri, ostaje da proverimo. A verujemo da će većina muzičkih ukusa biti zadovoljena nastupom Dubioze kolektiv, Nemanje Radulovića i Beogradskog sindikata na Main stage-u.

I u samom finalu, 1. jula, očekuju nas Parov Stelar, Pendulum DJ set, i nežne note Gibonnija na glavnoj bini, kao i Atheist Rap, Irish Stew i mnogi drugi na Garden stage-u.

Što se tiče pratećeg programa, Kragujevčani će već 19. juna od 19h u Lounge & Cocktail baru Kumandra, moći da se druže sa piscem, novinarom i muzičarem Brankom Rosićem. U Domu omladine Kragujevca 25. juna biće organizovane „Priče sa autorom“, scenaristom, rediteljem i glumcem Nikolom Pejakovićem Koljom od 19 časova, a 27. juna, u galeriji Narodnog muzeja održaće se izložba fotografija Nebojše Babića.

Požurite po svoju ulaznicu na Tickets.rs ili neko od njihovih prodajnih mesta, a ako smeštaj još niste rezervisali – požurite, jer smo mi zamalo izvisile, iako smo još tamo negde decembra meseca prošle godine već mislile da smo ovo obavile. U svakom slučaju, ostaje vam na raspolaganju mesto u kampu, po ceni od 1500 dinara po osobi, a mi se nadamo da nas jedini pljusak koji nas očekuje bude pljusak zvučnih imena i grmljavina muzičkih žanrova.

Pročitajte i...