Muzika

Vodič za volontere – koji su to sektori Nišville festivala?

Piše: Ganja Nikolić

Foto: Shime –  Nišville Jazz Festival promo

Nišville jazz festival ove godine slavi tridesetogodišnjicu postojanja i petnaestogodišnjicu volonterizma, a tim povodom okupiće 300 volontera iz zemlje i inostranstva. Volonteri će biti podeljeni u deset sektora: domaćin publike, domaćin muzičara, marketing, press, tehnička podrška, logistika, radionica, obezbeđenje, ketering i IT sektor.

Domaćin publike je osoba koja dočekuje publiku, pregleda karte, menja ulaznice za narukvice i sprovodi publiku u glavnom festivalskom prostoru. Ova osoba, ukratko, obavlja aktivnosti koje se odnose na doček publike.

Domaćin muzičara ima sličan zadatak – on brine o muzičarima za vreme njihovog boravka u Nišu. Njegov zadatak je da bude uz izvođače i obezbedi im sve što im je potrebno i da ih sprovede do festivalskog prostora, smeštaja, press centra i workshopa.

Marketinški sektor bavi se brendiranjem festivala i sponzorima. Njihove aktivnosti podrazumevaju postavku reklama i aktivnosti na reklamnim putovanjima.

Press sektor bavi se organizacijom i realizacijom press službe festivala.

Tehnička podrška se bavi aktivnostima koje se tiču podrške u pripremanju bina i tehničke realizacije na glavnim i svim ostalim binama i scenama festivala.

Oni koji budu deo logistike obavljaće aktivnosti koje se tiču podrške tokom pripreme i realizacije pratećeg festivalskog programa, kao i u centralnom festivalskom prostoru.

MOŽDA ĆE VAM SE DOPASTI:

Konstrakta i „Zemlja gruva” za kraj Nišvila

Sektor radionica obavlja aktivnosti koje se tiču organizacije prostora i učesnika festivalskih radionica i pratećeg edukativnog programa.

Obezbeđenje je zaduženo za redarske službe koje se tiču podrške službi profesionalnog obezbeđenja na svim festivalskim lokacijama.

Volonteri sektora ketering obavljaće aktivnosti dostave hrane i pića za izvođače, tehniku i volontere na svim festivalskim lokacijama.

Na kraju, IT sektor obavlja aktivnosti koje se tiču promocije programa festivala na društvenim mrežama i sl.

Ovogodišnji volonteri iz Niša na festivalu će volontirati od 8. do 19. avgusta, a volonteri koji dolaze iz drugih gradova i inostranstva volontiraće od 13. do 19. avgusta.

Svi zainteresovani da se nađu u ulozi volontera ovog leta mogu se prijaviti popunjavanjem formulara i kodeksa. Popunjenu prijavu potrebno je poslati na imejl adresu volunteers@nisville.com.  Informacije o ovogodišnjem volonterskom programu nalaze se ovde.

Pročitajte i...