Film

Zašto (ne) gledati film „Teen Wolf ” (2023)

Piše: Andrijana Adamović

Film sadrži spojlere!

Mnogi fanovi serije „Teen Wolf ” nisu bili zadovoljni njenim završetkom. Želeli su još. Želeli su Stajsa i Lidiju zajedno.

Želeli su, više akcije, borbi, avantura i uzbuđenja u Bikon Hilsu, epicentru okupljanja magičnih stvorenja, naročito vukodlaka.

I nakon šest godina, želja im se ispunila – dobili su nastavak u vidu filma. Skotov čopor se vratio i sada je pred novim izazovima.

Režiser Rasel Malkahi koji je radio i na samoj seriji, bio je zadužen za stvaranje ovog filma.

Film ima poznatu glumačku postavu koju čine Skot Mekol (Tajler Pouzi), Lidija Martin (Holand Roden), Derek Hejl (Tajler Hočlin), Malija Tejt (Šeli Henig) i ostali.

Radnja filma

Iako je prošlo šest godina od emitovanje poslednje epizode, treba istaći da je radnja u filmu smeštena 15 godina kasnije.

Mada je prošlo tih 15 godina, i dalje se vidi bliskost, ljubav i briga ove ekipe.

Od prve do poslednje scene film drži pažnju. Traje oko dva sata i 20 minuta, ali deluje kao da traje pola sata.

Situacija je slična kao i sa serijom – ostaviće vas sa željom za još. I sa suzama u očima.

Glavni zaplet filma: Povratak iz mrtvih

Scena u seriji koja je mnoge ostavila u suzama je Alisonino (Kristal Rid) ubistvo u borbi na kraju treće sezone.

Međutim, s obzirom na to da je reč o Bikon Hilsu u kome ništa nije nemoguće, u filmu uz pomoć neprijatelja koji vreba i Nemetona, Alison Argent je vraćena iz mrtvih.

Prelepa, vatrena i spremna za borbu, ali bez sećanja o Skotu i njihovoj ljubavnoj priči, Alison kreće u napad i lov na vukodlake, željna osvete.

Prva ljubav

Serija počinje sa novim, tek preobraženim vukodlakom koji se zaljubljuje u devojku koja potiče iz duge loze porodice lovaca na vukodlake, Argent.

Odmalena obučavana da lovi ova mitska bića, nije ni slutila da će se zaljubiti i biti u vezi upravo sa jednim.

Zanimljivo je da njihova ljubavna priča u filmu dobija drugu šansu i da, iako je prošlo mnogo godina od njene smrti, Skot je i dalje gleda onim istim zaljubljenim očima.

Njihova ljubav jača je od smrti i demona koji su joj izbrisali sećanja.

Glavno pitanje – gde je Stajls?

Jedan od glavnih likova iz serije, Stajls (Dilan O’Brajen), koji je davao komičnu notu i činio seriju zabavnom i u mračnim trenucima, nije se pojavio u filmu.

Stajls je uvek čuvao leđa Skotu i, iako nije imao super moći, uvek je bio mozak i srce čopora.

Veliko je razočaranje da je samo spomenut kroz par rečenica i da se uopšte nije pojavio u filmu. Fanovi su bili jako nezadovoljni zbog ovakvog ishoda.

Činjenica je da bi film bio zabavniji sa njim i da prosto niko drugi ne može da zauzme njegovo mesto.

Bez nekih detaljnijih objašnjenja, glumac je naveo kako ne vidi sebe u filmu i kako smatra da je u redu da ostavi to poglavlje i nastavi dalje sa svojom karijerom.

Ako ste seriju gledali i bili zaljubljeni u Stajlsa, ili ste i dalje, onda ovaj film nije za vas.

Ostaviće vas ogorčenim jer ga nećete videti, a želećete ga u ovom filmu i znaćete da mu je tu mesto.

Da li gledati film ako niste gledali seriju?

Film se može posmatrati kao zasebna celina. Na početku vas upoznaje sa likovima iz serije, objašnjava u kojim pravcima su njihovi životi tekli, zašto su se rastali i kroz novu borbu i neprijatelje koji žele osvetu povezuje.

Novi likovi su takođe lepo povezani sa radnjom, kao i nove romanse i borbe.

Iako deluje da ima mnogo, čak šest sezona, u vremenu kada je sve kraća pažnja gledalaca, ovo je serija koju ne želite da propustite. Namenjena je tinejdžerima i studentima, ali biće vam zanimljiva i ako ste mlađi ili stariji.

U svakoj sezoni ima drame, novih natprirodnih bića, novih borba i izazova.

Nostalgija koju film budi

„Teen wolf: The movie” ima klasičnu tropu borbe između dobra i zla, u kojoj dobro pobeđuje. Skot još jednom dokazuje da nema predaje bez borbe, kao i šta znači snaga i jedinstvo porodice i prijatelja.

Ovaj film će, ako ste gledali seriju, u vama probuditi nostalgiju. Poželećete da seriju ponovo odgledate.

Velika je tuga što je Stajls propustio da glumi i upotpuni ovaj film, ali imaćete priliku da vidite Alison i njen srećan kraj sa Skotom, kao i ostale likove ujedinjene još jednom.

Pročitajte i...