Društvo

Kakva je budućnost veštačke inteligencije? BEST organizuje međunarodni kurs o četvrtoj industrijskoj revoluciji

Piše: Jovan Živković

Foto: Fotografija generisana pomoću veštačke inteligencije

Evropska studentska organizacija BEST, priređuje četrnaesti po redu međunarodni akademski kurs, koji će se održati od 21. do 28. jula u prostorijama Mašinskog fakulteta.

Ovaj sedmodnevni letnji kurs pružiće učesnicima priliku da se upoznaju sa najnovijim dostignućima u oblasti tehnologije kroz radionice i predavanja na engleskom jeziku.

U 21. veku, tehnološki napredak je transformisao mnoge aspekte savremenog života, uključujući medicinu, mašinstvo, medije, oglašavanje, politiku i ekonomiju.

MOŽDA ĆE VAM SE DOPASTI:

Novi horizonti u eri veštačke inteligencije

Veštačka inteligencija, četvrta industrijska revolucija i druge inovacije, samo su neke od oblasti koje će polaznici kursa, prema rečima jednog od organizatora Jovana Manojlovića, naučiti.

Pored ovoga, naši gosti iz inostranstva će moći dosta toga da nauče i o našoj kulturi i tradiciji. Znanje i druženje su neizostavni deo ovog događaja, otkrio nam je Jovan.

Kurs je otvoren za sve zainteresovane studente niškog Univerziteta, kao i za studente iz drugih evropskih zemalja kao što su Italija, Slovenija, Poljska, Grčka, Estonija, Španija i druge.

Ovo je prilika da se stekne dublje razumevanje savremenih tehnologija i da se prošire međunarodne veze i prijateljstva u međukulturalnom okruženju.

Prijave su otvorene od 19. juna do 12. jula.

 

Pročitajte i...