Diploma za zavičaj

Dana Mitrovska – Dobro planiranje je ključ uspeha!

Visoka prosečna ocena na fakultetu koja iznosi 9.75, brojne aktivnosti van fakulteta, dugogodišnja posvećenost jogi i meditaciji, raznim sportskim aktivnostima kao i volontiranje u jednom od najhumanijih uduženja Srbije – „Nurdor”… Ažurna i ambiciozna Dana Mitrovska, koja sa ponosom nosi svoje dvadeset i dve godine, student je četvrte godine Filozofskog fakulteta na departmanu za komunikologiju i novinarstvo.

Svoju komunikativnosti, u skladu sa svojim studijama, pokazuje i van fakulteta. Smatra da za svaki segment života treba posvetiti dovoljno vremena i truda i uspeh će sam doći.

Dana nam u nastavku intervjua opisuje svoje trenutno ali i buduće usavršavanje i kako je uz velike životne probleme uspela da se izbori i ostvari svoje snove.

Šta te je najviše motivisalo prilikom odabira fakulteta?
Oduvek sam bila komunikativna i volela sam da budem u interakciji sa ljudima, a nakon što sam prošla kroz težak životni period želela sam da se bavim nečim interesantnim i inovativnim, što će mi pružiti mogućnost da se razvijam i razvijam druge.

Koliko truda si uložila da bi postigla, a potom i održala, prosek na studijama?
Glavni fokus mi je bio da naučim nove stvari koje mogu primeniti, trud je više bio usmeren ka razvoju, a prosek je došao kao rezultat redovnog angažovanja. Očigledno je da se trud na kraju isplati.

Koliko odricanja je potrebno da bi se postigao uspeh?
Mislim da nije potrebno mnogo odricanja, uspeh više zavisi od organizacije i motivacije. Kada nešto zaista želite da ostvarite i posvetite se, sigurno ćete uspeti.

Kojim se metodama služiš prilikom učenja i utvrđivanja gradiva?
Volim da analiziram sve što pročitam, da ga interpertiram na način na koji ću ga sigurno zapamiti i, ako je moguće, volim da nađem primere u praksi i životu.

Da li je teško uskladiti studentski život sa drugim obavezama?
Zna zaista da bude teško ukoliko imate puno različitih interesovanja. Nije lako postići sve, jer uvek želite da još nešto uradite. Ali mislim da je sve moguće ako odredite prioritete i napravite dobar plan. Treba odvojiti vreme za svaki segment ali kada jednom uhvatite ritam, ne osećate više pritisak. Dobro planiranje je ključ uspeha.

Koji su tvoji planovi za budućnost?
Planiram da nastavim da se usavršavam, pre svega da završim Master studije. Nakon čega se nadam da ću naći posao koji je povezan sa mojim obrazovanjem i obuhvata konstantni lični razvoj kao i mogućnost razvoja drugih.

Šta bi poručila drugim studentima i budućim brucošima koji žele da budu uspešni i ostvareni?
Uživajte u onome što radite, učite zbog sebe i znanja, a ne zbog ocene. Odredite prioritete,  budite posvećeni svojim ciljevima, držite se svojih principa, trudite se da svakog dana razvijete i osvestite najbolji deo sebe. Bićete uspešniji i pre svega bićete zadovoljniji.

Razgovarala: Anđelija Vasović

Projekat “Diploma za opštinu” podržan je od strane Gradske opštine Pantelej, Gradske opštine Crveni Krst i Gradske opštine Medijana.

Ostavite odgovor