Kultura

Filmovi niške produkcije za kraj Filmskih susreta, cena komplet karata 2.500 dinara

Foto: Niški kulturni centar

Foto: Niški kulturni centar

Filmski susreti ove godine održaće se od 26. avgusta do 1. septembra na Letnjoj pozornici na Tvrđavi u Nišu i na njima će biti prikazano 14 ostvarenja, od kojih će jedno biti svetska premijera. Cena komplet karata je 2.500, dok je pojedinačna 500 dinara.

Od 20 filmova koji su se prijavili na konkurs, selektor ovogodišnjeg 58. Festivala Dejan Dabić, odabrao je prvobitno 13 naslova, da bi kasnije bio dodat još jedan.

Festival će otvoriti dodela nagrade za životno delo Pavle Vuisić glumici Mirjani Karanović. Nakon toga biće prikazana tri filma: Trag divljači Nenada Pavlovića, Ko živ, ko mrtav Rada Ćosića i film koji je naknadno dodat, Ovuda će proći put Nine Ognjenović.

Naredno veče biće prikazani filmovi Usta puna zemlje Uroša Đorđevića, Da li ste videli ovu ženu? Dušana Zorića i Manja Nikole Končarevića.

Treće veče ostavljeno je za dva naslova, a to su Svilen konac Damira Romanova i Sveta petka – krst u pustinji Hadži Aleksandra Đurovića.

Četvrte večeri, u utorak, prikazivaće se Koma Petra Jakonića i Vera Nedeljka Kovačića.

Pete večeri publika će imati prilike da pogleda filmove Momak i devojke Ivice Vidanovića i Oluju Miloša Radunovića.

Šesto i ujedno pretposlednje veče rezervisano je za svetsku premijeru filma Što se bore misli moje Milorada Milinkovića, kao i ostvarenja koje je privuklo veliku pažnju javnosti ove godine, Indigo kristal Luke Mihailovića.

Poslednje večeri, 1. septembra, biće prikazani filmovi niških produkcija, Narodni glumac reditelja Vladimira Ristića i producenta Olivera Paunovića i prvi dugometražni igrani film kompletno u niškoj produkciji, Prihvati ili odbij Božidara Pešića.

Ipak, pre prikazivanja ovih filmova, biće dodeljene nagrade Gran pri Naisa, Car Konstantin, Carica Teodora, kao i povelje za izuzetnu mušku i izuzetnu žensku ulogu, nagrade za epizodnu mušku i žensku ulogu i za debitanta.

Karte je moguće kupiti u knjižari Niškog kulturnog centra Branko Miljković kao i na licu mesta na dan projekcije.

 

Pročitajte i...