Kultura

Književni razgovor sa Mašom Seničić u Francuskom institutu

Piše: Andrijana Popović

Foto: unsplash.com/Priscilla Du Preez CA

U junskom izdanju ciklusa „Žene stvaraju – razgovori koji pokreću” biće održan razgovor sa spisateljicom, dramaturškinjom i mentorkom Mašom Seničić.

Ovaj događaj će se održati u četvrtak, 6. juna sa početkom od 18 časova u prostorijama Francuskog instituta u Nišu. Razgovor će voditi pesnikinja i filološkinja književnosti Milica Vučković.

Iskustvo Maše Seničić obuhvata rad na novinarskim, esejističkim i akademskim tekstovima, kao i obrazovanje na Fakultetu dramskih umetnosti gde trenutno pohađa doktorske studije. 

Autorka je dve knjige: „Oken” iz 2015. godine za koju je dobila nagradu „Mladi Dis” i „Povremena kao vikend naselja” iz 2019. godine za koju je dobila nagradu „Dušan Vasilijev”.

Njena poezija je objavljena u brojnim regionalnim i međunarodnim antologijama i časopisima.

MOŽDA ĆE VAM SE DOPASTI:

Andrija Milošević umetnički direktor ovogodišnjih Filmskih susreta

Kao programska direktorka udruženja „Filmkultura”, Seničić doprinosi neformalnoj edukaciji omladine u oblasti audiovizuelne kulture.

Bila je deo mnogih medijskih i izdavačkih projekata i učestvovala je kao moderatorka, koordinatorka i mentorka u različitim lokalnim i međunarodnim inicijativama u oblasti filma i književnosti.

Njeno stvaralaštvo se fokusira na teme odrastanja, porodičnih interakcija i hijerarhijskih odnosa, kao i na istraživanje prostora u njegovim raznim dimenzijama, poput stvarnom, imaginarnom, prostoru sećanja i komunikacije.

Za prisustvo na događaju, potrebno je popuniti prijavni formular putem linka.

Pročitajte i...