Kultura

Razgovor sa rediteljkom Anom Tomović u okviru programa „Žene stvaraju” u „Deli prostoru”

Piše: Andrijana Popović

Foto: Canva

U okviru programa „Žene stvaraju”, koji afirmiše žensko stvaralaštvo u pozorišnoj umetnosti, održaće se razgovor sa rediteljkom Anom Tomović. Razgovor je zakazan za utorak, 28. maj sa početkom od 17.30 časova u prostorijama „Deli prostora”.  

Cilj samog razgovora je istaknuti uspešne umetnice, ali i pružanje mogućnosti zainteresovanoj publici da se upozna sa njihovim radom, razmišljanjima i metodologijom u procesu stvaranja predstave.

Ana Tomović je istaknuta rediteljka poznata po svom hrabrom pristupu globalnim temama i istraživanju klasike i savremenih drama. Njen rad uključuje projekte u velikom broju institucionalnih pozorišta i učešće na značajnim domaćim, regionalnim i međunarodnim festivalima, kao što su „Sterijino pozorje”, „BITEF”, „MESS” i „La Mama Theathre” u Njujorku. 

MOŽDA ĆE VAM SE DOPASTI:

Andrija Milošević umetnički direktor ovogodišnjih Filmskih susreta

Usavršavala je svoje veštine u Nemačkoj i učestvovala na Internacionalnom forumu mladih pozorišnih stvaralaca u Berlinu. Neki od njenih zapaženih projekata uključuju režiju „Zločina i kazne” Dostojevskog, „Majke hrabrosti” Bertolta Brechta, „Jesenje sonate” Ingmara Bergmana i „Zaljubljenog Šekspira prema scenariju Marka Normana i Toma Stoparda.

Kao saradnica na scenariju za film „Ničije dete” reditelja Vuka Ršumovića, koji je osvojio preko 30 međunarodnih nagrada, Tomović je pokazala svoju svestranost i talenat.

Za svoj rad, dobila je najznačajnije pozorišne nagrade i priznanja, a trenutno radi kao docentkinja na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Zainteresovani za prisustvo događaju mogu se prijaviti putem linka.

Pročitajte i...