Društvo

Arsenal muzičkih žanrova na 12. Arsenal festu

arsenal fest

Knežev arsenal u Kragujevcu okupiće od 30. juna do 2. jula ove godine neka od najzvučnijih imena kako domaće tako i svetske muzičke scene.

Buč Kesidi otvoriće ovogodišnji festival svojim nastupom na Main Stage-u. Sebi svojstvenom kombinacijom rok/elektro/disko žanra, na njima je da pokrenu “Euforiju” i kod publike.

Nakon 10 godina na Garden Stage vraća se i zagrebački bend Pips, Chips & Videoclips. Tu su i ostali bendovi koji decenijama suvereno vladaju muzičkom scenom regiona – Negative, Stefan Milenković & DR Nele Karajlić, Električni Orgazam. A stiže i osveženje u vidu novih imena, poput pobednika Bunt rok festivala, Sanitariuma i Kontra komiteta, benda koji je odneo pobedu na festivalu BARF.

Proslavljeni britanski bend Placebo, željno iščekivan još od 2020. godine, nastupiće na Arsenal festu druge festivalske večeri. Na glavnoj bini posle njih nastupiće Van Gogh, a ljubitelji bluza moći će da uživaju u stvaralaštvu Ane Popović.

Za trep hitove zaduženi su Senida i osječki muzičar Z++, a za onaj malo tvrđi zvuk pobrinuće se Eyesburn i Bolesna štenad.

Konstrakta, naša ovogodišnja predstavnica Eurosonga, numerom “In corpore sano” koja je osvojila kako domaću, tako i publiku širom Evrope nastupiće 2. jula.

Predstavnike elektronske muzike obradovaće nastup Thievery corporation-a obojen notama regea, daba, hip-hopa, downtemp-a, indijskog trip-hopa i bosa nove. Pored njih nastupaju i Inner Circle, Rundek i Ekipa, Goblini, Popečitelji, Mortal Kombat…

Čitav arsenal muzičkih žanrova, za različite ukuse i generacije koji nas čekaju na Main, Garden i Explosiv Stage-u govori nam od tome da ovaj festival već zasluženo lagano ulazi u pubertet. Iz Kragujevca našoj ekipi javljaju “dobro ste se setili da rezervišete smeštaj na vreme, inače je sad baš navalica”, a mi vas podsećamo da potražite svoje ulaznice. Više informacija o prodajnim mestima potražite na sajtu www.arsenalfest.rs.
Naš izbor bi svakako pao na komplet karata koji košta samo 3.500 RSD.

Pročitajte i...