Društvo

Radionica ,,Pismenost novog doba – oružje protiv stereotipa“ u Američkom kutku u Nišu

Piše: Jovan Manojlović

Foto: Pexels

U petak, 24. maja sa početkom od 17 časova, biće održana radionica pod imenom ,,Pismenost novog doba – oružje protiv stereotipa“ u Američkom kutku u Nišu.

Povodom obeležavanja nedelje medijske pismenosti u saradnji portala Youth Vibes i Američkog kutka u Nišu biće održana radionica koju će voditi Teodora Radojičić i Milica Marković.

Po rečima Milice Marković, učesnici radionice mogu da očekuju interaktivne zadatke u kojima će učiti na konkretnim primerima dobre i lose prakse u medijima.

Želimo da im pokažemo razliku između senzacionalističkog i etičkog izveštavanja. Kao i da na primerima nauče šta je medijska pismenost i kako je primeniti u svakodnevnom životu, ističe Milica.

Važnost ove teme vidi u tome da se mladi sve češće susreću sa medijske pismenosti, ali retko znaju šta to znači i šta je to u praksi.

MOŽDA ĆE VAM SE DOPASTI:

Studije Budućnosti: Beogradska otvorena škola čeka nove polaznike

Cilj ove radionice je, napominje, da na što praktičniji način srednjoškolcima objasne koncept medijske pismenosti i kako ona utiče na njih.

Takođe želimo da osvestimo da su mediji krojači našeg društva i da od nivoa medijske pismenosti zavisi kako će nam društvo izgledati, rekla je Milica.

Kako kaže, Youth Vibes planira slične aktivnosti i u budućnosti.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti preko linka na Fejsbuk stranici Američkog kutka.

Pročitajte i...