Društvo

Studije budućnosti: Beogradska otvorena škola čeka nove polaznike

unsplash.com/Jason Goodman

Piše: Marija Vidojević

Foto: unsplash.com/Jason Goodman

Beogradska otvorena škola raspisuje konkurs za upis 32. generacije obrazovnog programa Studije budućnosti. Program će trajati od oktobra 2024. do maja 2025. godine, a rok za prijavu je do nedelje, 30. juna.

Za ovaj program mogu se prijaviti studenti treće ili četvrte godine i apsolventi/kinje ili studenti/kinje master studija sa bilo kog univerziteta u Srbiji koji imaju do 27 godina i žele da steknu nova znanja, kao i da se razviju lično i profesionalno.

Obrazovni program Studije budućnosti realizovaće se kroz predavanja znanja, radionice veština, mentorski program i psihološku podršku.

Izbor studenata za Studije budućnosti odvija se u tri faze: prijavljivanje kandidata, testiranje i intervju i konačan izbor.

MOŽDA ĆE VAM SE DOPASTI:

Prijave u toku: Plaćena praksa „Denis Kolundžija” za studente novinarstva

Koordinator na obrazovnom programu Studije budućnosti Filip Ljubojević ističe da je ovaj program jedan od najdugovečnijih programa neformalnog obrazovanja u našoj zemlji. Kako kaže, za više od trideset godina postojanja kroz program je prošlo više od 1.300 studenata koji danas čine veliku BOŠ Alumni mrežu.

Ovakav vid programa je jako važan u današnje vreme kada studentima možda nije dovoljno samo da imaju stečenu diplomu na fakultetima, već je potrebno da razviju i druge veštine koje će im pomoći u njihovom razvoju. Za mladu osobu je bitno da uvek teži ka što raznovrsnijim iskustvima i bogaćenju svojih znanja i veština. Kraj njihovog školovanja znači početak nekog drugačijeg života za koji bi trebalo da budu što spremniji, rekao je Ljubojević.

Dodaje i da je posebno važno da studenti koji pohađaju smerove društveno-humanističkih nauka imaju što više prilika da praktično deluju kroz različite oblasti, ali i studenti koji su već imali priliku da svoje znanje primene u praksi teže ka novim znanjima koja im mogu pomoći da otvore nove mogućnosti.

Možda i najveća vrednost ovog programa je to što je Beogradska otvorena škola za vreme trajanja programa mesto okupljanja i sastajanja mladih ljudi koji su spremni da svoja znanja i iskustva dele sa svojim vršnjacima. Umrežavanje i povezivanje sa ljudima iz različitih oblasti i sfera omogućava svim studentima da obogate svoj ne samo profesionalni, već i društen život, objašnjava Ljubojević.

Kako kaže, neretko nakon programa studenti ostaju u kontaktu i to su prijateljstva i saradnje koje traju i dan danas.

Poseban značaj ovog obrazovnog programa ima i Zimska škola timskog rada koja se organizuje u vidu zajedničkog putovanja van Beograda, a podrazumeva niz interesantnih radionica timskog rada.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti za program Studije budućnosti putem linka.

Pročitajte i...